Naar homepage
Up 2 Date

Arjen Lubach: Waarom houden mensen geen afstand?

  1. Newschevron right
  2. Arjen Lubach: Waarom houden mensen geen afstand?

Het is heel simpel: hoe meer mensen afstand houden, hoe minder doden er vallen. Dat is de boodschap van Arjen Lubach. Hij vindt het onbegrijpelijk dat sommige mensen de coronamaatregel om anderhalve meter afstand te houden gewoon negeren. Daarom maakt de presentator nog even extra duidelijk hoe belangrijk social distancing is in zijn programma Zondag met Lubach.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afstand

"Afstand houden is het offer dat we moeten brengen, dat moet toch lukken?", vraagt Arjen zich af. "Het offer is niet: alle jonge mannen naar de stranden van Normandië om te vechten tegen de nazi's."

In het item laat de presentator zien welke domme smoesjes sommige mensen hebben om toch de maatregel te nemen. Van 'iedereen raakt toch wel besmet' tot 'als je voorzichtig bent, raak je juist besmet'. "Wat mensen nog niet lijken te begrijpen is dat het niet alleen om jezelf gaat, maar ook om anderen. Jouw keuze lijdt tot meer doden", is wat Lubach daarop te zeggen heeft.

"Het is prima dat je zelf het risico neemt, maar met een besmettelijke ziekte zet je ook het leven van een ander op het spel."

Fake News

Lubach sprak in zijn programma ook over een ander groot probleem in deze coronacrisis, namelijk fake news. "En dan vooral die stomme WhatsApp-berichten die je de hele dag krijgt." Er gaan ontelbaar veel nepberichten rond van zogenaamde artsen en wetenschappers met allerlei valse medische adviezen.

"Het doorsturen van die onzin, maakt het probleem echt alleen maar groter."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie