Up 2 Date

Reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark bevallen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark bevallen

In Ouwehands Dierenpark is vandaag een reuzenpanda bevallen. Wu Wen, de panda die sinds 2017 woonachtig is in de dierentuin, heeft vandaag een babypanda op de wereld gezet.

Geslacht

Het geslacht van de panda is nog niet bekend. "Als het jong over een paar maanden uit het kraamhol komt, kunnen we zien wat het geslacht is. Pas dan krijgt de kleine reuzenpanda een naam", meldt het dierenpark.

Nederland

Drie jaar geleden kwam Wu Wen vanuit China naar Nederland samen met haar 'partner' Xing Ya. In januari van dit jaar haalden de panda's ook al het nieuws omdat ze voor het eerst gepaard hadden. De afgelopen tijd waren er hoopvolle tekenen dat Wu Wen in verwachting was. Zo merkte de dierentuinmedewerkers op hoe de panda zich vaak nestelde in haar kraamhol, wat zij eerder niet deed. Daarnaast steeg de hormoonspiegel in de urine van de panda.

Terug naar China

Ondanks dat de reuzenpandajong geboren is in Ouwehands Dierenpark, is het nog altijd eigendom van China, net zoals Xing Ya en Wu Wen. Voor nu mag het vier jaar in Nederland blijven, maar daarna zal het terug moeten keren naar China om bij te dragen aan het fokprogramma daar. Laten we nog maar even goed genieten dus van alle schattige plaatjes!

Ster advertentie
Ster advertentie