Up 2 Date

Doden door bomaanslag Afghaans voetbalveld

foto: Beeld ter illustratie, EPA.
  1. Newschevron right
  2. Doden door bomaanslag Afghaans voetbalveld

Verschrikkelijk nieuws uit Afghanistan: tijdens een voetbalwedstrijd in de provincie Khost is een bom op een motorfiets ontploft. Bij de bomaanslag zijn drie mensen gedood en elf mensen gewond geraakt.

einde aan acht dagen zonder aanslagen

De aanslag zorgt ervoor dat er een einde komt aan de periode van acht dagen, waarin het land bijna niet te maken kreeg met aanslagen of aanvallen. Die acht dagen zijn tot stand gekomen, omdat Amerikanen en de Taliban een basisakkoord hebben gesloten, die later voor vrede zou moeten zorgen.

gedoe over basisakkoord

Zondag ontstond er al gedoe over de tekst van het basisakkoord nadat die in Qatar was ondertekend. De Amerikanen en de Taliban beloofden daarin als gebaar van goede wil om voor 10 maart gevangen te bevrijden. De Afghaanse president wees dat idee echter af zondag, waardoor er onenigheid ontstond. De Taliban heeft gezegd dat ze in dat geval niet gaan praten over bijvoorbeeld vrede of een wapenstilstand. De Afghaanse regering is geen ondertekenaar van het akkoord tussen Amerika en de Taliban. Het zou de bedoeling zijn dat de regering en allerlei andere betrokken partijen nog een overleg gaan voeren met de Taliban om vrede te kunnen sluiten.

Wie de aanslag heeft gepleegd, is nog niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie