Up 2 Date

Jongeren gebruiken corona vaak als smoesje om afspraken te skippen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongeren gebruiken corona vaak als smoesje om afspraken te skippen

Het is voor veel mensen waarschijnlijk nog nooit zo makkelijk om zich ziek te melden als tijdens de coronacrisis. Een snotneusje en je hebt al een smoesje om onder je afspraken uit te komen. Vooral jongeren maken er graag gebruik van. Acties.nl concludeert op basis van een enquête onder 1010 Nederlanders dat maar liefst 27 procent van de jongeren weleens gebruikmaakt van een 'coronaatje om eigen bestwil'.

Faken

Uit het onderzoek blijkt dat vooral jongeren tot 30 jaar weleens het coronavirus faken om lekker thuis te blijven. Maar liefst 11 procent van de ondervraagde jongeren heeft zich in het afgelopen half jaar onterecht ziekgemeld. Dit terwijl maar 3 procent van de overige respondenten hetzelfde deed. Behalve dat, gebruikte ruim 16 procent van de jongeren vaak een coronasmoes om werk- of schoolafspraken te ontlopen. Slechts 5 procent van de overige respondenten deed hetzelfde.

“Ik denk dat veel Nederlanders acuut last van hun keel krijgen, zodra hun schoonouders op de stoep staan”, zegt Vince Franke van Acties.nl. "Toch moet je hiermee uitkijken, want je kunt je familie en vrienden er flinke schrik mee aanjagen. En waarvoor: zodat je een middag vrij hebt? Dat is het mij niet waard."

Het vaakst de deur uit met symptomen

Hoewel jongeren zich gedurende de coronacrisis het vaakst onterecht ziek hebben gemeld, zijn zij de groep die het vaakst met verkoudheidssymptomen de deur uit gaan. Zo'n 17 procent van de Nederlandse jongeren geeft namelijk aan dat zij in het afgelopen jaar weleens met schrale keel of loopneus de horeca hebben bezocht. Een kwart van hen gaat met deze symptomen zelfs op familiebezoek.

foto: Afbeelding: Acties.nl

foto: Afbeelding: Acties.nl

Ster advertentie
Ster advertentie