Up 2 Date

Ziekenhuis Dordrecht kan geen nieuwe coronapatiënten meer aan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ziekenhuis Dordrecht kan geen nieuwe coronapatiënten meer aan

Het Albert Schweitzer-ziekenhuis in Dordrecht kan zeker voor 24 uur geen nieuwe coronapatiënten opnemen. Alle coronabedden zijn bezet en door een tekort aan personeel kan het ziekenhuis geen nieuwe corona-afdeling openen. Dat maakt de raad van bestuur van het ziekenhuis bekend middels een verklaring.

Coronabedden al geruime tijd bezet

Het ziekenhuis bereikte maandag een 'kritiek punt'. Er komen namelijk al langere tijd meer patiënten bij dan dat er ontslagen worden. De 35 coronabedden "zijn al geruime tijd allemaal bezet", laat het ziekenhuis weten. Daarnaast kampt het ook met een personeelstekort, omdat velen van hen besmet zijn met het coronavirus. De situatie werd zo zorgwekkend dat het ziekenhuis noodgedwongen geen corona- en coronaverdachte patiënten kan ontvangen, behalve als zij zich in een levensbedreigende situatie bevinden. Dinsdag rond het middaguur beoordeelt het ziekenhuis de situatie opnieuw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Een andere optie is er niet'

De beslissing valt zwaar voor bestuursvoorzitter Peter van der Meer. Volgens hem gaat de keuze lijnrecht in tegen het plichtsgevoel en de maatschappelijke functie van het ziekenhuis. "Maar een andere optie is er niet, zonder dat het ten koste zou gaan van kwaliteit en veiligheid voor de patiënten die nu aan onze zorgen zijn toevertrouwd. Dit laatste kunnen wij op geen enkele manier verantwoorden. Daarom kiezen wij de minst slechte van twee zeer kwaden."

Hulp van andere ziekenhuizen

Door de situatie vraagt het Albert Schweitzer-ziekenhuis nu om de hulp van andere ziekenhuizen. "Zij zullen ons moeten bijstaan waar zij dat kunnen. Dat signaal hebben we vandaag afgegeven aan het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ). Alle middelen die ons ter beschikking staan, zetten we al in. De oplossing zal van buiten de regio en van hogerhand moeten komen."

Ster advertentie
Ster advertentie