Naar homepage
Up 2 Date

Theaters en musea vandaag uit protest omgetoverd tot kapsalons en sportscholen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Theaters en musea vandaag uit protest omgetoverd tot kapsalons en sportscholen

Theaters en musea balen dat zij gedwongen gesloten moeten blijven, terwijl winkels en contactberoepen wel weer open zijn. Daarom voeren tientallen theaters en musea vandaag door heel het land actie en openen ze hun deuren als kapsalons en sportscholen.

Voorstelling tijdens knipbeurt

Bij theaters gaat het om de ludieke actie Kapsalon Theater. Wie geknipt wordt kan tijdens de knipbeurt genieten van een voorstelling. Tweehonderd mensen konden hiervoor een afspraak maken. Dat was binnen een minuut uitverkocht. Voor musea is het initiatief Museum Gym opgezet als protestactie, waarbij door verschillende musea door heel het land mogelijk is om te sporten.

Handhaving

Burgemeesters van een aantal grote steden, onder wie burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, zien de protestactie niet zitten. Halsema liet gisteren weten te zullen handhaven. In navolging van Amsterdam hebben ook Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen aangekondigd de coronaregels te handhaven.

'Gaat gewoon door'

De organisatie van Kapsalon Theater laat in een statement weten dat de actie gewoon doorgaat, ondanks de handhaving. "Wij hebben ons tot nu toe aan alle regels gehouden. We hebben onszelf als cultuursector gehandhaafd. We begrijpen veel, maar de prioriteiten die bij de laatste persconferentie bekend werden gemaakt, begrijpen wij niet. We hopen dat de dreigende handhaving zich her en der tegen het eind van onze actie zal manifesteren. Of helemaal niet."

Ster advertentie
Ster advertentie