Up 2 Date

Imanuelle Grives nog een maand langer vast in België

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Imanuelle Grives nog een maand langer vast in België

Het voorarrest van Imanuelle Grives is verlengd. Ze moet nog minstens een maand vast blijven zitten in afwachting van haar proces. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen bepaald. De actrice moest voor de rechter verschijnen nadat ze in België werd opgepakt met een grote hoeveelheid drugs.

Voorlopige hechtenis

De advocaten van de actrice probeerden om de voorlopige hechtenis te laten opheffen, maar dit verzoek werd afgewezen. Ze blijft voorlopig vastzitten op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Hoger beroep

Over een maand moet Imanuelle Grives weer voor de rechter verschijnen. Tot na het weekend kunnen haar advocaten nog een hoger beroep indienen. Maandag zal bekend worden of dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Grote hoeveelheden drugs

Imanuelle werd zondag op Tomorrowland opgepakt wegens het bezit van soft- en harddrugs. Na de arrestatie werd ook de Airbnb van Grives doorzocht, waar er meer drugs werden gevonden. Die vondst bestond volgens Het Laatste Nieuws uit ongeveer honderd xtc-pillen, meer dan twintig gram cocaïne, ketamine en MDMA. Haar advocaat verklaarde kort daarna dat ze de drugs bij zich had ter voorbereiding op een nieuwe rol.

Professionele hulp

Haar management verklaart dat Imanuelle ''begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hoe het met haar gaat en dat er veel vragen zijn over haar situatie. Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland.''

Ster advertentie
Ster advertentie