Up 2 Date

Wereldwijd 1 miljoen coronadoden

foto: Freakwave | Pixabay
  1. Newschevron right
  2. Wereldwijd 1 miljoen coronadoden

Het is een record dat we niet willen passeren: het aantal mensen dat is overleden als gevolg van corona, is de grens van 1 miljoen gepasseerd. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk vele malen hoger. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University in Baltimore. Eind juni stond de teller op een half miljoen. Medio augustus is dit aantal opgelopen naar driekwart miljoen.

Top 3 landen corona

De top drie landen van meeste coronaslachtoffers bestaat uit de Verenigde Staten (bijna 205.000 gevallen), gevolgd door Brazilië (bijna 142.000), India (ruim 95.000) en Mexico (ruim 76.000). In Nederland zijn er volgens deze cijfers 6.415 mensen aan het virus overleden. Het is ook niet verwonderlijk dat de VS bovenaan staat met het meeste aantal besmettingen: ruim 7,1 miljoen mensen hebben het coronavirus (gehad).

Onze wereld heeft een kwellende mijlpaal bereikt", zegt Antontio Guterres, chef van de Verenigde Naties, in een verklaring. "Het is een ontstellend cijfer. We moeten elk individueel leven nooit uit het oog verliezen. Het waren vaders en moeders, echtgenotes en echtgenoten, broers en zussen, vrienden en collega's."

Aantal doden per dag

Om het aantal doden verder in perspectief te plaatsen, berekende Reuters hoe veel mensen er dagelijks sterven aan corona. In september stierven er 5400 mensen per dag: dat komt neer op 226 mensen per uur, of één persoon elke 16 seconden. Maar het werkelijke dodenaantal ligt waarschijnlijk vele malen hoger volgens experts. Dit komt omdat er wereldwijd nog een groot gebrek aan testen is of omdat sommige landen daadwerkelijke cijfers verborgen houden.

Nieuwe coronamaatregelen in Nederland

Door het toenemende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames heeft het kabinet gister nieuwe maatregelen aangekondigd.

Ster advertentie
Ster advertentie