Up 2 Date

Verpleegkundige verdacht van betrokkenheid bij overlijden van patiënten

foto: Foto ter illustratie/ ANP
  1. Newschevron right
  2. Verpleegkundige verdacht van betrokkenheid bij overlijden van patiënten

Een 30-jarige man is door de politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van meerdere patiënten op de Covid-afdeling van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, waar hij als verpleegkundige tijdens de coronapandemie werkte.

Verdenking

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om patiënten die met corona op de longafdeling van het ziekenhuis lagen. Om wat voor verdenkingen het precies gaat, is nog niet bekendgemaakt door het OM. Het ziekenhuis heeft in een verklaring laten weten dat de verdachte mogelijk patiënten om het leven heeft gebracht en dat er geen andere verdachten zijn. Het justitieonderzoek richt zich op de periode van de coronapandemie, van maart 2020 tot mei 2022.

Geen informatie

Het OM en de politie begrijpen dat er veel vragen zijn naar aanleiding van het nieuws over de aanhouding van de verdachte. Op dit moment kunnen zij echter geen verdere informatie delen vanwege de beperkingen die aan de verdachte zijn opgelegd en om het lopende onderzoek niet in gevaar te brengen. Dit staat in een persverklaring van het OM.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangifte

Enkele weken geleden heeft het Wilhelmina Ziekenhuis Assen zelf aangifte gedaan bij de politie tegen een verpleger die werd verdacht van ernstige feiten. Dit gebeurde nadat het ziekenhuis een melding ontving van iemand van buitenaf. Naar aanleiding van de aangifte startten de politie en het OM een onderzoek, wat heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte uit de gemeente Noordenveld op 17 april. De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en heeft op dit moment alleen contact met zijn advocaat. Direct betrokkenen zijn door de politie geïnformeerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geschokt

De raad van bestuur van het ziekenhuis zegt in een reactie dat ze ''geschokt'' zijn door de aanhouding. De verdachte was al op non-actief gesteld na een melding. ''De melding was dusdanig serieus dat ik dacht: dit moet ik bij de politie melden'', laat bestuursvoorzitter Hans Mulder weten. Het ziekenhuis wil geen verdere informatie vrijgeven over de verdachte of de slachtoffers, vanwege het lopende onderzoek en de privacy. Op de vraag of het ziekenhuis zelf fouten heeft gemaakt, is nog geen antwoord gegeven.

Ster advertentie
Ster advertentie