Up 2 Date

6ix9ine mag celstraf niet thuis uitzitten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 6ix9ine mag celstraf niet thuis uitzitten

Pech voor Tekashi69. Eerder deze maand deed de rapper een verzoek bij de rechtbank om zijn celstraf thuis uit te zitten. Hij zou zich onveilig voelen in de gevangenis en zelfs vrezen voor zijn leven. Het verzoek is afgewezen. Dit betekent dat de 23-jarige zijn straf gewoon in de cel uitzit.

Request denied

Het verzoek om de straf uit te zitten is door rechter Paul Engelmayer afgekeurd. Hij gaat over deze zaak en zegt over de afkeuring: "Als wij dit verzoek toestaan, erkennen wij de serieusheid van zijn daden niet". Daarbij zegt de rechtbank dat het in het geval van Daniel Hernandez, zoals de rapper echt heet, belangrijk is dat hij de 24 maanden in de gevangenis uitzit.

Prive-gevangenis

Tekashi zit vast wegens betrokkenheid bij een criminele bende. Hij wist een flinke strafvermindering te krijgen, omdat hij tijdens het onderzoek meewerkte. Hij getuigde tegen de Nine Trey Gangsta Bloods, waardoor hij een deal kon sluiten met justitie. In plaats van 47 jaar, hoeft hij maar 24 maanden te zitten. De rapper wilde deze tijd thuis uitzitten. De reden hiervoor is dat de gevangenis waarin hij zich bevindt, vol zou zitten met Bloods, waardoor hij zich er onveilig voelt. Om veiligheidsredenen is hij dan ook naar een privé-gevangenis verplaatst.

Ster advertentie
Ster advertentie