Up 2 Date

6ix9ine vreest voor eigen leven in gevangenis en wil straf thuis uitzitten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 6ix9ine vreest voor eigen leven in gevangenis en wil straf thuis uitzitten

Tekashi 6ix9ine vreest voor zijn eigen leven in de gevangenis, dat meldt TMZ. De rapper werd afgelopen maand tot twee jaar celstraf veroordeeld. Hij had op dat moment al 13 maanden uitgezeten in voorarrest, waardoor hij eind dit jaar al vrijkomt. Toch kan hij niet tot dat moment wachten volgens zijn advocaat.

Huisarrest

TMZ heeft documenten bemachtigd van Lance Lazzaro, de advocaat van 6ix9ine, waarin de rechter gevraagd wordt de rapper toe te staan zijn straf onder huisarrest uit te zitten. Daarin zou onder andere staan:

"Hernandez toestaan om de rest van zijn gevangenisstraf onder huisarrest uit te zitten, zou de meest passelijke manier zijn om zich aan te passen en zich voor te bereiden op zijn terugkeer in de samenleving. Het zou een ernstig onrecht zijn om Hernandez deze kans te onthouden, vanwege zijn samenwerking met de overheid."

Bloods

Er hing Daniel Hernandez, zoals de 23-jarige rapper echt heet, in eerste instantie een straf van 47 jaar boven het hoofd op verdenking van afpersing en wapenbezit. Omdat de rapper in het onderzoek getuigde tegen de Nine Trey Gangsta Bloods, kreeg hij vorige maand uiteindelijk een flinke strafvermindering. De rapper zou nu beweren dat hij in levensgevaar verkeert, omdat de gevangenis waar hij vastzit vol met Bloods zit. Of zijn verzoek goedgekeurd wordt, moet nog blijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie