Naar homepage
Up 2 Date

Protesten in heel Marokko na groepsaanranding in bus

  1. Newschevron right
  2. Protesten in heel Marokko na groepsaanranding in bus

Nadat er een filmpje is verschenen waarin een groep tieners een meisje in een bus in Casablanca aanrandt, worden er vanavond zitblokkades georganiseerd. Niet alleen in Casablanca zullen mensen uit tegen het seksisme protesteren, maar ook in Rabat, Agadir, Fez en Tanger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

tieners

In het filmpje, dat de afgelopen week op social media werd gedeeld, is te zien hoe jongens tussen 15 en 17 jaar een verstandelijk beperkte vrouw in de bus aanranden. Zonder shirtjes betasten ze haar, trekken ze aan haar bh terwijl zij huilend protesteert.

1300 aanwezigen

Uit protest tegen dit soort acties, organiseert Facebookgroep Al FAM (Feminists and Allies in Morocco) een zitblokkade, waarbij honderden mensen op de grond gaan zitten en de weg hiermee blokkeren. Op dit moment hebben meer dan 1300 mensen op Facebook gezegd dat ze aanwezig zullen zijn bij het protest in Casablanca.

opgepakt

Ondertussen zijn de zes daders opgepakt, maar wie het meisje is, blijft nog onduidelijk. Het zou gaan om een 24-jarige Imane, maar zowel zij als haar vader ontkennen dat zij het meisje is van de video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De zitblokkade zal vanavond tussen 18:00 en 20:00 uur Marokkaanse tijd plaatsvinden.

Foto: Screenshot / Facebook

Ster advertentie
Ster advertentie