Up 2 Date

Ridouan Taghi met een privéjet naar Nederland gebracht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ridouan Taghi met een privéjet naar Nederland gebracht

Topcrimineel Ridouan Taghi is in de nacht van woensdag op donderdag vanuit Dubai naar Nederland vervoerd. Hij werd eerder deze week opgepakt in een villa in de golfstaat na een langdurige zoektocht van de Nederlandse recherche. De autoriteiten in Dubai zouden de Nederlandse politie hebben verzocht om Taghi op te halen. Vervolgens is de crimineel opgehaald met een chartervliegtuig.

Vught

Het is onduidelijk waar de politie Taghi naartoe heeft gebracht. De meest logische optie zou de EBI (Extra Beveiligde Inrichting) in Vught zijn. Dit is de strengst beveiligde gevangenis in Nederland, waar hij naar verwachting zijn straf zal moeten uitzitten. Vandaag om 12:00 uur wordt Taghi voorgeleid voor de rechter-commissaris, die de details van de voorlopige gevangenisstraf van Taghi zal uitspreken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Marengo proces

Taghi wordt verdacht van het leiden van een criminele organisatie die verantwoordelijk zou zijn voor de handel in cocaïne op grote schaal. Ook zou Taghi verantwoordelijk zijn voor het opdracht geven voor zeker vijf liquidaties en nog meer poging tot liquidaties. Hieronder vallen de aanslag op advocaat Derk Wiersum en op de broer van de kroongetuige Nabil B. De zaak rondom de criminele organisatie wordt behandeld in het Marengo-proces. De eerstvolgende zittingsdagen van het proces zijn op 27 en 28 februari, tot die tijd zal Taghi vastzitten.

Inez Weski

De advocaat van Taghi, Inez Weski, beweert dat Taghi zou zijn ontvoerd uit Dubai, volgens haar is het proces niet eerlijk verlopen. Met de Telegraaf deelt zij: “Er is maandenlang overleg geweest tussen Nederland en Dubai, en vervolgens is hij zonder vorm van proces, zonder dat hij toegang had tot een advocaat of een rechter, door Nederlandse politiemensen opgehaald en naar Nederland gebracht”. De gebroeders B., die ook terechtstaan in hetzelfde proces als Taghi, zijn op een soortgelijke manier naar Nederland gebracht volgens Weski. “Zij werden in Suriname eerst gemarteld en vervolgens op eenzelfde manier als Taghi naar Nederland ontvoerd”, zegt de advocate tegen de Telegraaf.

Ster advertentie
Ster advertentie