Naar homepage
Up 2 Date

Fieldlab-pilot in Efteling afgelast vanwege te weinig belangstelling

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Fieldlab-pilot in Efteling afgelast vanwege te weinig belangstelling

Een dagje Efteling zit er voor velen helaas niet meer in. De Fieldlab-pilot die aanstaande zaterdag in de Efteling plaats zou vinden is afgelast. In een blogpost liet de leiding van het attractiepark weten dat er te weinig aanmeldingen waren voor de pilot.

Maar 4000 aanmeldingen

Het aantal aanmeldingen dat nodig was om de pilot door te laten gaan was 8.000, maar in totaal hadden ongeveer 4.000 mensen zich opgegeven. Volgens hoofdonderzoeker van Fieldlab Andreas Voss en Breda University of Applied Sciences was 8.000 aanmeldingen nodig voor deze pilot om gedegen en nuttig onderzoek te kunnen doen. Op die manier zou een goede vergelijking gemaakt kunnen worden met een normale situatie in het attractiepark. Bovendien hadden ze met dit onderzoek willen bijdragen aan een snellere heropening van de samenleving met minder maatregelen.

'Ophef rondom 538 Oranjedag'

Een exacte reden waarom zo weinig mensen zich opgaven is uiteraard lastig vast te stellen, maar de Efteling vermoedt dat dit te maken had met alle ophef rondom het proefevenement 538 Oranjedag. "We denken dat de gedeeltelijke openstelling van het park, de commotie rondom het 538 evenement en de voorwaarden voor deelname aan de Fieldlab-pilot, zoals het afleggen van een coronatest voor- en na bezoek, hebben geleid tot een te laag aantal aanmeldingen."

11 mei mogelijk weer open

Ondanks dat het onderzoek niet doorgaat kijkt de Efteling wel uit naar 11 mei. Uit het stappenplan van het kabinet blijkt namelijk dat attractieparken vanaf die datum mogelijk weer open kunnen. "We gaan er vanuit dat de heropening van het park op dezelfde manier zal zijn als vorig jaar. Dus met alle maatregelen, maar zonder het tonen van een negatieve testuitslag. Dit is ook altijd onze wens geweest, omdat we overtuigd zijn van het brancheprotocol ‘Veilig Samen Uit’."

Ster advertentie
Ster advertentie