Up 2 Date

Artsen en zorgpersoneel starten petitie tegen Oranjefeest van Radio 538

foto: ANP KIPPA LEVIN DEN BOERfoto: ANP KIPPA LEVIN DEN BOER
  1. Newschevron right
  2. Artsen en zorgpersoneel starten petitie tegen Oranjefeest van Radio 538

Artsen en zorgpersoneel van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn een petitie begonnen tegen het Oranjefeest van Radio 538. Het festival vindt 24 april plaats en hierbij mogen maar liefst tienduizend mensen met een negatieve coronatest aanwezig zijn.

'Met 538 de zorg geminacht'

Momenteel hebben meer dan 100.000 mensen de petitie 'Met 538 de zorg geminacht' getekend. Op de website van de petitie staat geschreven: "Wij verontruste zorgverleners, patiënten op de steeds langer wordende wachtlijst, hun naasten en anderen constateren dat het vieren van een feest met 10.000 man op 400 meter van een door corona overbelast ziekenhuis een slag in het gezicht is van patiënten en zorgverleners."

Operatiecapaciteit teruggebracht

Vanwege de coronacrisis heeft het Amphia Ziekenhuis de operatiecapaciteit met zeker de helft teruggebracht en zijn de operatiekamers enkel beschikbaar voor acute en urgente zorg. Een Amphia-woordvoerder liet eerder weten zich zorgen te maken over het feest, omdat door het gebruik van drugs of drank acute medische situaties kunnen ontstaan.

Reactie horeca

Niet alleen de artsen en het zorgpersoneel zijn boos, ook de Bredase horeca zien het testevenement als een mes in de rug. Zo vertelt horecabaas Johan de Vos aan BN de Stem: "Rationeel gezien begrijp ik het. Als je dat als kabinet wil, heb ik daar best begrip voor. Maar in de binnenstad, zo'n evenement, met tienduizend mensen. De bekendmaking kwam een half uur na de persconferentie van Rutte en De Jonge, met weer een boodschap dat het allemaal langer gaat duren. Hoe kun je dit zo aankondigen. Onbegrijpelijk."

Open voor gesprek

Een woordvoerster van Radio 538 heeft inmiddels laten weten 'open te staan voor een gesprek met de horeca'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie