Up 2 Date

180 vakantiegangers gezocht voor proefvakantie naar Gran Canaria

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 180 vakantiegangers gezocht voor proefvakantie naar Gran Canaria

Ook zo toe aan een lekkere vakantie op een Spaans eiland? Misschien kan je dan begin mei mee met een tweede groep Nederlanders voor een proefvakantie naar Gran Canaria. Reisorganisaties TUI en Corendon gaan er namelijk weer eentje organiseren.

Acht dagen all-inclusive

Het is de tweede testvakantie die de twee organisaties in samenwerking met het kabinet gaan organiseren. Zo vertrokken maandag al 189 vakantiegangers naar het Griekse eiland Rhodos, nadat 25.000 mensen zich hadden aangemeld.

Tijdens de testreizen zijn onafhankelijke gedragswetenschappers aanwezig, die in de gaten houden hoe de vakanties verlopen en in hoeverre de reizigers zich aan de coronamaatregelen houden. Op Gran Canaria zullen de vakantiegangers acht dagen in een luxe all-inclusive hotel verblijven en meer vrijheden hebben dan de groep die nu op Rhodos zit. Zo mogen de reizigers die naar Gran Canaria gaan wél hun hotel uit, iets wat op Rhodos niet mag.

Vakantie zelf betalen

Er kunnen maar weinig mensen mee, in totaal 180 (90 via Tui en 90 via Corendon), dus je moet geluk hebben. Het inschrijven begint vanaf maandag 19 april en iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan zich aanmelden. Let wel: reizigers moeten de kosten voor de vakantie zelf betalen. Alle testen worden betaald door de reisorganisaties en de onderzoekskosten door de staat.

Negatieve tests

Daarnaast geldt dat de vakantiegangers voor vertrek én voor terugkeer een negatieve PCR-test en een negatieve sneltest moeten laten zien. Na thuiskomst moeten de reizigers vervolgens in thuisquarantaine. Mocht de virussituatie in Nederland of het land van bestemming de reis niet toelaten, dan kan de proefreis op elk moment geannuleerd worden, laat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten.

Ster advertentie
Ster advertentie