Naar homepage
FunX

Kelly mocht als proefpersoon naar Griekenland: "Die sneeuwvlokken, ik was het wel beu"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kelly mocht als proefpersoon naar Griekenland: "Die sneeuwvlokken, ik was het wel beu"

Kelly (31) was de sneeuw in Nederland zat en meldde zich daarom aan als proefpersoon voor een vakantie op het Griekse eiland Rhodos. Ze werd met 188 andere vakantiegangers uitgekozen om te genieten van de zon met een drankje aan het zwembad. De reacties online over de vakantie waren vervolgens niet altijd positief. "Dat maakt het jammer, want het gaat er hier heel gemoedelijk aan toe", zegt Kelly tegen Tannaz in Jouw Stad.

Kelly in Jouw Stad over haar proefvakantie in Griekenland.

Unieke kans

"Ik zag het voorbij komen op Facebook en dacht: 'Ja, hier moet ik aan meedoen'", zegt Kelly als ze gevraagd wordt hoe ze op het zonnige Rhodos terecht is gekomen. Ondanks de vele voorwaarden die aan de vakantie verbonden waren, vond zij het de moeite waard. "Het is sowieso een unieke kans. Al die sneeuwvlokken, ik was het wel beu. En in Nederland hebben we ook voldoende regeltjes." Voorafgaand aan de vakantie moest Kelly allerlei papierwerk, zoals gezondheidsverklaringen, inleveren om mee te kunnen. "Maar eenmaal in het vliegtuig was het genieten hoor. Korte broek aan, teenslippers en uitzicht op zee. Wat wil je nog meer?"

Negatieve reacties

Kelly kreeg veel mediaverzoeken naar aanleiding van de proefvakantie. Zelfs de BBC wilde met haar in gesprek. Het maakte online veel los bij mensen en lang niet alle reacties waren positief. "Er is toch een verdeeldheid qua meningen", zegt Kelly. "Voor het grootste gedeelte was het toch negatief. Dat maakt het wel jammer."

Tussen de reacties zaten opmerkingen als: 'je doet mee aan de overheidstest', 'ik hoop dat je vliegtuig neerstort' en 'proefkonijn'. Wat die negatieve reacties met Kelly doen? "Het werkt niet mee aan mijn zelfbeeld, maar anderzijds ben ik heel trots dat ik mezelf heb ingeloot en dat ik hier mag zijn. Eén van de 25.000. Ik heb het geluk gehad en mag de komende week genieten van het mooie weer."

Quote

Wat betreft de verveling komt het denk ik wel goed.

Maxime (24)

Geen verveling

Kelly en haar medereizigers mogen het vakantieresort niet verlaten om bijvoorbeeld naar het strand te gaan. Toch zegt Kelly zich absoluut niet te vervelen. "Er is genoeg te doen. Livemuziek, entertainment en alleen al met je teenslippers naar het zwembad lopen, kan ik van genieten. Ik heb niet veel nodig."

'Veel leuke mensen'

Ook de 24-jarige Maxime mocht mee naar Rhodos en vertelt in Start met Fernando dat ze zich prima zal vermaken. "Het hotel heeft allerlei verschillende dingen georganiseerd, zoals sportlessen. Ze hebben ook gezegd dat we zelf met input mogen komen."

Maar Maxime is niet per se van plan om actief te doen. Het feit dat ze het resort niet uit mag, vindt ze niet zo'n probleem. Acht dagen lekker chillen aan het zwembad en drankjes doen, is voor haar namelijk al meer dan genoeg. "We hebben gisteren een bar met lekkere drankjes ontdekt en er zijn heel veel leuke mensen. Dus wat betreft de verveling komt het denk ik wel goed."

Maxime (24) vertelt in Start met Fernando over haar proefvakantie op Rhodos

Ster advertentie
Ster advertentie