Up 2 Date

Kinder Surprise-eieren teruggeroepen vanwege salmonella-infecties

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Kinder Surprise-eieren teruggeroepen vanwege salmonella-infecties

Nederlandse winkels hebben uit voorzorg Kinder Surprise-eieren en enkele andere chocoladeproducten van Ferrero uit de schappen gehaald. Mogelijk is er een verband met de chocolade van de producent en de salmonella-infecties in verschillende Europese landen.

'Geen klachten in Nederland'

"In Nederland hebben we geen klachten van consumenten ontvangen. Ook zijn geen van onze Kinderproducten die op de markt zijn gebracht, positief getest op salmonella. Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft", laat Ferrero weten. Naast de welbekende Kinder Surprise-eieren roept de chocoladeproducent ook producten zoals Kinder Surprise Maxi, Kinder Schokobons en Kinder Happy Moments terug.

Salmonella-uitbraak

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat een grote salmonella-uitbraak in diverse Europese landen mogelijk verband houdt met de consumptie van chocoladeproducten van Ferrero. Zo zijn er in Groot-Brittanniƫ al meer dan zestig mensen, voornamelijk kinderen onder de vijf jaar, besmet geraakt. Uit een onderzoek kwam naar voren dat de oorzaak mogelijk in een Belgische fabriek ligt. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) liet gisteren aan RTL Nieuws weten dat ze gaan onderzoeken of de Belgische Kinder Surprise-eieren ook in Nederland zijn verspreid. Inmiddels heeft een woordvoerder van de NVWA aan het AD laten weten dat er al twee Nederlandse kinderen zijn besmet met salmonella.

Nauwe samenwerking

Ferrero meldt dat ze nauw samenwerken met de voedselautoriteiten en winkeliers om ervoor te zorgen dat de chocoladeproducten teruggehaald worden. "Wij nemen voedselveiligheid uiterst serieus en betreuren deze zaak."

Ster advertentie
Ster advertentie