Up 2 Date

14-jarige jongen opgepakt voor steekincident in Hilversum

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 14-jarige jongen opgepakt voor steekincident in Hilversum

Een 14-jarige jongen is gisterochtend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident in Hilversum. Dat meldt de politie via Twitter.

Slachtoffer ook 14 jaar oud

Het steekincident vond afgelopen zaterdagmiddag plaats. Daarbij raakte een 14-jarige jongen uit Hilversum gewond. Het slachtoffer meldde zich vrijdag rond 16.50 uur bij het ziekenhuis met een diepe steekwond, waarna hij ter observatie moest worden opgenomen. De toestand van de tiener is niet bekend.

De politie meldt dat de minderjarige verdachte momenteel in verzekering is gesteld. Dat houdt in dat hij zeker drie dagen vast blijft zitten terwijl het politieonderzoek nog loopt. Mogelijk wordt de jongen maandag al verhoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Messenverbod

Het grootste gedeelte van de burgemeesters in Nederland pleit al langer voor een messenverbod onder jongeren. Ze maken zich namelijk zorgen over het toenemend aantal steekincidenten onder minderjarigen, zo blijkt uit onderzoek van NOS. Er waren ook burgemeesters die aangaven dat er een verbod moet komen op de verkoop van messen aan minderjarigen. In sommige gemeentes geldt een verbod van het dragen van een mes al, maar het lijkt burgemeesters beter om in het hele land één lijn hierin te trekken.

Ster advertentie
Ster advertentie