Up 2 Date

UPDATE: Wildplasser krijgt toch boete en had volgens rechter op mannen-urinoir moeten plassen

foto: Geerte Piening
  1. Newschevron right
  2. UPDATE: Wildplasser krijgt toch boete en had volgens rechter op mannen-urinoir moeten plassen

De 23-jarige vrouw die haar boete voor wildplassen aanvocht omdat ze nergens naar de wc kon, moet toch de boete betalen. Volgens de rechter had Geerte bij hoge nood naar het urinoir voor mannen moeten gaan.

Geen wc

Twee jaar geleden kreeg Geerte een boete voor wildplassen. Ze kwam net uit een club bij het Leidseplein en moest hoognodig naar de wc. Ze mocht niet meer naar binnen bij de sluitende club en het dichtstbijzijnde toilet was twee kilometer verderop. Haar blaas hield het niet meer en dus besloot ze te wildplassen.

Principe

Geerte vocht de boete aan. Niet om geld te besparen, maar om het principe. Ze vindt het namelijk oneerlijk dat er zo weinig openbare vrouwentoiletten zijn in Amsterdam. Ze hoopt dat ze met deze rechtszaak aandacht voor dit probleem heeft kunnen vragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrouwen-wc niet nodig

De rechter geeft Geerte geen gelijk en veroordeelt haar toch. Ze had vlak voor sluitingstijd nog naar de wc moeten gaan. De rechter zegt dat het weinig zin heeft om evenveel dames- als herentoiletten neer te zetten, omdat hij vrijwel nooit vrouwelijke wildplassers voorbij ziet komen in de rechtbank: "Vrouwen doen dat gewoon niet of nauwelijks." Daarnaast vond hij dat Geerte ook gewoon op het mannen-urinoir had kunnen plassen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie