Up 2 Date

Pand in Den Haag volledig ingestort, man ligt acht uur lang onder het puin

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Pand in Den Haag volledig ingestort, man ligt acht uur lang onder het puin

In Den Haag is gisterenmiddag een pand met daarin drie woningen ingestort als gevolg van een explosie. Hierbij zijn in totaal negen mensen gewond geraakt, zeven daarvan moesten naar het ziekenhuis. Een van de bewoners heeft bijna acht uur lang onder het puin gelegen. Hij werd vannacht door hulpdiensten bevrijd en ligt inmiddels in het ziekenhuis. Hoe hij eraan toe is, is nog niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GASLEK

Op zondagmiddag rond vier uur vond er een explosie plaats in een drie etages tellend pand aan de Jan van der Heijdenstraat. Als gevolg ervan stortte het pand in en kwam de complete gevel naar beneden. Wat de oorzaak van de explosie is, is nog niet bekend. De brandweer gaat uit van een gaslek. Uit voorzorg werden de twintig omliggende huizen ontruimd.

REDDINGSPOGINGEN

De 28-jarige man die vannacht als laatste bevrijd is, is waarschijnlijk door de vloer van zijn woonkamer gezakt. Hij kwam toen in een soort kruipruimte terecht. Het pand en de omliggende panden waren erg onstabiel geworden, waardoor hulpverleners heel voorzichtig te werk moesten gaan. De eerste reddingspoging mislukte, bij de tweede poging werd een graafmachine gebruikt die het puin voorzichtig weghaalde en werd de man bevrijd. Door middel van een hulphond met portofoon kon de man met de hulpdiensten communiceren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie