Up 2 Date

Overvallers gooien geld uit rijdende auto na beroving: mensen grijpen de biljetten

foto: Instagram: Politie Maasrotte
  1. Newschevron right
  2. Overvallers gooien geld uit rijdende auto na beroving: mensen grijpen de biljetten

Het regende maandag geld op de A59 ter hoogte van Oosterhout. Overvallers die in Rotterdam een man van een grote hoeveelheid biljetten hadden beroofd, besloten namelijk het geld uit het raam te gooien nadat ze werden achtervolgd door de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ronddwarrelende biljetten

In Rotterdam-Kralingen beroofden overvallers gisterenavond een man van een supermarkttas die gevuld was met geldbiljetten. De dieven zetten het vervolgens op een vluchten richting Brabant. Direct na een melding zette de politie de achtervolging in met verschillende wagens en een helikopter.

Toen de overvallers op de hielen werden gezeten door de politie, besloten ze via een van de autoramen de biljetten te lozen. Op videobeelden die rondgaan op social media is te zien hoe de biljetten over de snelweg dwarrelen. Sommige mensen stapten uit hun auto om het geld van de grond te pakken.

Chaos

De achtervolging kwam uiteindelijk ten einde bij Raamsdonksveer, waar de drie verdachten van de beroving werden opgepakt. Het gaat om een 17-jarige man uit Den Bosch, een 21-jarige man uit Groningen en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

"Collega's die op de plek aankwamen troffen een chaos aan", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTV Rijnmond. Een aantal van de mensen die het geld pakten, hebben de biljetten meteen weer overhandigd aan de politie. Niet iedereen heeft dat gedaan. De politie wijst er daarom op dat het niet inleveren van geld strafbaar is.

Ster advertentie
Ster advertentie