OMG

Agenten ontslagen omdat ze Pokémon Go speelden tijdens overval

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Agenten ontslagen omdat ze Pokémon Go speelden tijdens overval

Twee agenten in Los Angeles reageerden in 2017 niet op een oproep van een overval omdat ze Pokémon Go aan het spelen waren. De agenten werden ontslagen en wilden hun ontslag aanvechten. Uit documenten van de lokale rechtbank blijkt dat ze tijdens de zitting werden geconfronteerd met een pijnlijk gesprek, dat werd opgenomen op het moment van de overval.

Pokémon Go

Pokémon Go was misschien wel het meest populaire spelletje van 2016. In het spel worden via de camera van je mobiele telefoon fictieve Pokémon afgebeeld op je scherm die je kunt vangen en trainen. De mobiele game maakt gebruik van augmented reality, wat betekent dat verplaatsingen in de realiteit ook daadwerkelijk impact kunnen hebben op wat er gebeurt in het spel.

Gesprek

Waarschijnlijk was het voor de agenten op het moment van de oproep even niet zo handig om hun locatie te wijzigen. Tijdens de rechtszaak werd een gesprek tussen de twee agenten in de politiewagen openbaar gemaakt. Daarin was te horen hoe ze op het moment van de oproep bespraken welke zeldzame Pokémon ze aan het chasen waren en ze vooral erg enthousiast werden van Snorlax.

De agenten gaven toe niet gereageerd te hebben op de oproep om naar de overval te gaan, maar ontkenden op voorhand dat ze op dat moment bezig waren met Pokémon Go. De mannen vochten hun ontslag aan en verloren door de opname ook de zaak in hoger beroep.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie