FunX

Devin nam ontslag om Pokémonkaarten te verkopen: 'Collectie is nu tonnen waard'

foto: Daniel Dror / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Devin nam ontslag om Pokémonkaarten te verkopen: 'Collectie is nu tonnen waard'

Pokémonkaarten zijn booming business. Dat merkte ook Devin toen hij zijn oude kaarten aanbod op Marktplaats. Hij besloot vervolgens de sprong in het diepe te wagen en zijn baan op te zeggen om volledig voor de Pokémonhandel te gaan. In Start met Fernando vertelt hij hoe hem dat afgaat. Spoiler: de waarde van zijn collectie loopt inmiddels in de tonnen...

Quote

Je krijgt dat kindergevoel van vroeger weer terug als je die kaarten terugvindt.

Devin

Devin vertelt over zijn handel in Pokémonkaarten

Oude Pokémonmap teruggevonden

Devin spaart al Pokémonkaarten sinds hij jong was. "Zoals elk kind heb ik m'n moeder gek gemaakt bij de Intertoys om een paar pakjes te krijgen." Toen hij onlangs op zoek was naar papieren die nodig waren voor het verkopen van zijn huis, stuitte hij weer op zijn oude Pokémonmap. "Toen dacht ik: laat me checken wat dit allemaal waard is op Marktplaats."

Toen Devin zijn kaartencollectie online aanbood, werden er tot zijn verbazing enorme bedragen geboden. "Ik schrok er gewoon van. Het gaat om duizenden euro's. Ik dacht: die zijn stapelgek, dit kan niet echt zijn."

Hobby en baan

Devin besloot de kaarten te verkopen, maar het zaadje voor een nieuw businessidee was geplant. "Ik dacht: hoe kan ik hier tegelijkertijd m'n baan en hobby van maken?" Zijn ervaring als bedrijfsleider en passie voor ondernemen kwamen daar goed bij van pas. "Ik heb elke Pokémonkaart die bestaat opgezocht om te kijken naar de waarde en wat mensen leuk vinden. Daar heb ik uren en zelfs nachten aan besteed."

Investeren

Uiteindelijk kocht Devin wat collecties uit Nederland over. Hij investeerde in totaal zo'n tienduizend euro, maar er bleken dan ook waardevolle kaarten tussen te zitten. "Ik dacht: ik ga er gewoon voor en start m'n eigen bedrijf op." Inmiddels in zijn huidige collectie honderdduizenden euro's waard.

Studiepotje voor dochter

Devin gaat dus voorlopig lekker door met handelen in de kaarten, maar sommigen zal hij nooit verkopen. "Omdat ze meer waard worden, maar ook omdat ik het vet vind om ze te hebben, omdat er niet zoveel van zijn in de wereld." Daarnaast ziet hij het ook als investering in de toekomst en zijn kind. "Als m'n dochter straks achttien is, kan ik zeggen: deze zijn nu voor jou. Als een soort studiepotje."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie