Up 2 Date

Duizenden euro's aan Pokémonkaarten gestolen bij woningoverval in Kampen

foto: TMG Images (Shutterstock)foto: TMG Images (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Duizenden euro's aan Pokémonkaarten gestolen bij woningoverval in Kampen

Gotta steal 'em all! Overvallers hebben woensdagmiddag tientallen Pokémonkaarten gestolen tijdens een woningoverval in Kampen. Het gaat niet om zomaar wat kaarten, maar om zeer zeldzame, die gezamenlijk duizenden euro's waard zijn. Dat meldt RTV Oost.

Populariteit

De Japanse animatieserie Pokémon verscheen in de jaren 90 en groeide uit tot een van de populairste series voor kinderen. Maar ook de Pokémonkaarten werden ontzettend populair. Dat zijn ze nu nog steeds. Ze zijn zelfs zo populair dat ze heel wat geld kunnen opbrengen.

369.000 dollar

Een aantal dagen geleden, op 13 december, werd het record gebroken van duurst verkochte Pokémonkaart ooit. Een zogenaamde 'Charizard 1st Edition Shadowless grade 10'-kaart uit 1999 werd voor maar liefst 369.000 dollar geveild. Dit jaar werd ook nog een Illustrator Card met een afbeelding van Pikachu verkocht voor maar liefst 250.000 dollar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste generatie

In de collectie die in Kampen werd gestolen, zitten onder meer eerste generatie Pokémonkaarten die in de jaren 90 verschenen, meldt RTV Oost. Die zijn meer waard dan kaarten die later op de markt verschenen. Daarom wordt er voor sommige kaarten honderden tot duizenden euro's betaald door verzamelaars.

De politie heeft een sporenonderzoek gedaan in de woning in Kampen. De daders zijn vooralsnog niet gepakt.

Ster advertentie
Ster advertentie