Up 2 Date

Politieagent South Carolina ontslagen na racistisch taalgebruik

foto: Videostill
  1. Newschevron right
  2. Politieagent South Carolina ontslagen na racistisch taalgebruik

Een witte politieagent uit de Amerikaanse stad Columbia (South Carolina) is ontslagen vanwege racistisch taalgebruik richting zwarte mensen buiten een bar. Een video waarin is te horen dat de ex-agent, Chad Walker, meerdere keren de extreem beladen en racistische term 'n*gger' gebruikt, leidde tot een storm van boze reacties op sociale media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GEEN ALCOHOL

Walker gebruikte de term zaterdagavond toen hij bij een café was om een regel te handhaven die vertelt dat er na elf uur 's avonds geen alcohol meer geschonken mag worden. In een bodycamvideo is te horen dat Walker zijn taalgebruik verdedigt door te zeggen dat zwarte mensen voor de kroeg het woord ook hebben gebruikt. Dat wordt door de omstanders ontkent.

ONBEVREDIGEND EN ONBELEEFD

Walker werd zondag al op non-actief gesteld. Een tuchtcommissie van de politie van Columbia besloot maandag (plaatselijke tijd) dat het gedrag van Walker reden was voor direct ontslag. De commissie oordeelde unaniem dat zijn gedrag 'onbevredigend' was en niet voldeed aan de beleefdheidseisen die gelden voor het gedrag van agenten.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie