Up 2 Date

Familie Sehraz (16) superblij dat hij is ontwaakt: "We zijn opgelucht"

  1. Newschevron right
  2. Familie Sehraz (16) superblij dat hij is ontwaakt: "We zijn opgelucht"

De familie van Sehraz is enorm opgelucht dat hij weer is bijgekomen. De 16-jarige jongen uit Breda lag dagenlang in een kunstmatige coma op de intensive care vanwege het coronavirus.

Blij

"Het doet ons goed om hem zo te zien", vertelt zus Razia aan RTL Nieuws. "Vandaag is hij begonnen met praten." Sehraz liep ook al een klein stukje: van zijn bed naar het toilet toe. "Dat maakt je echt gelukkig. We zijn echt superblij."

Oproep

Sehraz belandde elf dagen geleden op de intensive care. Sheraz werd door de artsen kunstmatig in slaap gehouden, omdat zijn longen moesten herstellen van het virus. "Het was een hele grote schrik voor ons als familie", vertelt broer Babor. Hij deelde vorige week een oproep op Facebook waarin hij iedereen opriep het virus serieus te nemen en waarschuwde dat corona geen grap is.

Jammer

Dat mensen ondanks alle waarschuwingen en adviezen toch nog massaal naar buiten gaan om samen te komen, vindt Sehraz's zus jammer. "Kijk ik snap het wel, want je maakt het niet zelf mee. Je ziet het alleen via het nieuws. Totdat het jezelf overkomt"

Communiceren

Nu Sehraz weer bij is kunnen ze met hem communiceren van achter het glas. "We kunnen een beetje zwaaien en de duim omhoog doen", zegt Babor. "Als familie zijn we heel blij, we zijn opgelucht, je kan gewoon weer ademen."

Het is nog onduidelijk wanneer Sehraz weer naar huis mag. Zijn broer kijkt in ieder geval heel erg uit naar dat moment: "Dit is het ergste wat ik heb meegemaakt. Hierna zal ik in mijn leven nooit meer klagen om niks, zolang mijn broertje weer gewoon gezond en wel thuis is."

Ster advertentie
Ster advertentie