Up 2 Date

"Om dromen waar te maken, moet je je kinderlijke intuïtie volgen"

  1. Newschevron right
  2. "Om dromen waar te maken, moet je je kinderlijke intuïtie volgen"

De beste chirurg worden, sneakers designen en o ja, ook nog de Mount Everest beklimmen. Dromen zijn fantastisch, maar wat als ze minder bereikbaar zijn dan je had gedacht? Geluksexpert Tamara Straatman heeft een gouden tip om een after dream-dip te voorkomen: "volg je kinderlijke intuïtie".

Hoe het hoort

De geluksexpert baseert zich op een YouTube-video die uitlegt dat wanneer we als kind iets willen bereiken, we zelf intuïtief bedenken hoe we te werk gaan. "Hoe ouder we zijn, hoe meer we van onze kinderlijke wijsheid af gaan staan en hoe meer we dingen doen zoals we denken dat het hoort."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelfsabotage

Volgens Tamara kun je natuurlijk doelloos door het leven gaan. "Maar op het moment dat je je dromen gaat waarmaken, dan kom je tot de ontdekking dat je continue je eigen struikelblok bent, dat jij je eigen succes en geluk in de weg staat. Op het moment dat je dat gaat opruimen, komt het geluk vanzelf naar je toe."

Angst

Klinkt makkelijk genoeg. Maar waar gaat het dan vaak mis? "Het probleem van de meeste mensen is dat ze heel veel angst hebben. Stel je voor dat je droomleven niet bestaat. Wat dan? Dus is het makkelijker om voor de dingen te kiezen, die het nét niet zijn, dan voor hetgene te kiezen dat het wél is", zegt Tamara.

Ster advertentie
Ster advertentie