Up 2 Date

Nederlander (71) die buurmeisje (11) doodschoot in Frankrijk aangeklaagd voor moord

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nederlander (71) die buurmeisje (11) doodschoot in Frankrijk aangeklaagd voor moord

De 71-jarige Nederlander die afgelopen zaterdagavond in de Franse regio Bretagne zijn 11-jarige buurmeisje doodschoot, is aangeklaagd voor moord. Volgens de burgemeester van de gemeente Plonévez-du-Faou, waar de man woonde, had hij al langer ruzie met zijn Britse buren.

Geen reden tot zorg

Het Franse Openbaar Ministerie liet gisteren al weten dat de burenruzie langer speelde en dat het conflict zou hebben gedraaid om een stuk grond. Volgens de burgemeester hebben de buren in het verleden geprobeerd het conflict op te lossen en was er geen reden om zich zorgen te maken.

Geschoten door een heg

De Nederlander schoot afgelopen zaterdagavond op het Britse gezin. Het meisje schommelde rond 22.00 uur met haar 8-jarige zusje in de tuin toen op een gegeven moment hun buurman door een heg het vuur opende. De 11-jarige overleed ter plaatse, terwijl haar zusje ongedeerd bleef. Bij de schietpartij raakte de moeder lichtgewond. De vader liep zware verwondingen op en verkeert momenteel in levensgevaar.

'De Belgen'

De 71-jarige man sloot zich na de schietpartij op in zijn huis, waar hij later werd aangehouden. Hij woonde sinds 2020 samen met zijn vrouw in Saint-Herbot. De twee werden in de omgeving 'de Belgen' genoemd. De Nederlander zou in Antwerpen geboren zijn, maar heeft de Nederlandse nationaliteit. Volgens buurtbewoners zou hij weinig contact hebben met mensen in de omgeving.

Ster advertentie
Ster advertentie