Up 2 Date

Olympische Spelen officieel uitgesteld naar 2021 door coronavirus

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Olympische Spelen officieel uitgesteld naar 2021 door coronavirus

De Olympische Spelen van 2020 in Tokio zijn definitief uitgesteld naar 2021 vanwege het coronavirus. Dat maakt het internationaal olympisch comité (IOC) vandaag bekend.

Statement

De Spelen stonden op de planning van 24 juli tot en met 9 augustus. Het is nog niet bekend wat de nieuwe data zullen zijn. In een officieel statement schrijft het IOC het volgende:

"Door de huidige omstandigheden moeten de Olympische Spelen in Tokio, op basis van de verstrekte informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie, verplaatst worden naar 2021. Dit om de gezondheid veilig te stellen van de atleten en iedereen die betrokken is met de Olympische Spelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Internationale druk

Er was lange tijd hoop dat het grootste sportevenement ter wereld door zou gaan, maar door de internationale druk is dat er toch niet van gekomen. Verschillende atleten en nationale sportbonden gaven al eerder aan dat dit de beste keuze zou zijn. Sommige landen zeiden zelfs dat ze sowieso niet zouden deelnemen, zoals Noorwegen en Australië.

En dat is twee

De Olympische Spelen zijn het tweede grote sportevenement dat uitgesteld wordt naar volgend jaar. Afgelopen week werd namelijk ook al het EK voetbal verplaatst.

Ster advertentie
Ster advertentie