Naar homepage
Up 2 Date

Auto rijdt in op mensen in Italië: zes doden, elf gewonden

foto: YouTube: Euronews (in English)
  1. Newschevron right
  2. Auto rijdt in op mensen in Italië: zes doden, elf gewonden

Een automobilist is vannacht in Luttach im Ahrntal ingereden op een groep mensen. Zes jongeren uit Duitsland overleefden het ongeluk in het ski-gebied niet, elf mensen raakten gewond. Vier van hen zijn zwaargewond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oversteken

De politie spreekt van een ongeluk dat rond 01.15 plaatsvond in Luttach im Ahrntal, een plaats in Noord-Italië dat op een korte afstand ligt van de Oostenrijkse grens. De eigenaar van de plek waar de Duitse jongeren verbleven, vertelt in de Italiaanse media dat ze net uit een bus waren gestapt na een avond stappen. "Toen ze wilden oversteken om naar ons vakantiehuis te lopen, reed de Audi TT in op de groep." Volgens de eigenaar waren de overleden jongeren jonger dan 25 jaar.

Alcohol

Een 28-jarige man uit Kiens meldde zich na het ongeluk bij de politie. Er zou een blaastest bij hem afgenomen zijn en ook zou hij een bloedproef en een algeheel medisch onderzoek hebben ondergaan. De Italiaanse media schrijft dat hij een hoog alcoholpromillage in zijn bloed had, maar de politie spreekt van een ongeval.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie