Up 2 Date

Lil' Kleine toont zijn kwetsbare kant in 'Linda's mannen'

  1. Newschevron right
  2. Lil' Kleine toont zijn kwetsbare kant in 'Linda's mannen'

De controverse rond Lil' Kleine is enorm. In de media werden alle gevechten, bierdouches en relletjes met de politie breed uitgemeten. Lil' Kleine wordt door velen gezien als een arrogante en zelfingenomen Amsterdamse rapper. Maar klopt dat beeld wel? Linda Hakeboom volgde Jorik Scholten bijna een jaar om erachter te komen wat de jongen zo onaantastbaar heeft gemaakt.

Koning van de nacht

Lil' Kleine zorgt er altijd voor dat het zijn vrienden en familie aan niets ontbreekt. Hij regelt privéclubs en gaat naar de duurste restaurants. Altijd met zijn volgers en fans in gedachten, want zijn imago moet natuurlijk staande gehouden worden.

''Vroeger bestelde ik altijd oesters, omdat ik het mooi vond voor de foto. Ik heb een keer 150 oesters besteld dat ik zo misselijk was dat ik nooit meer oesters heb besteld.''

Rijkdom

Al die commotie en negatieve berichtgeving lijkt hem in eerste instantie niets te doen. Hij valt in slaap bij een clip van 120.000 euro alsof het niets is. Hij koopt een Range Rover van 153.000 euro, want ''de prijs van je auto zegt veel over je succes.'' Hij lacht erom tegen Linda, maar zodra er weer camera's van buitenaf bij komen, komt de Lil' Kleine uit de media weer naar boven.

NEGATIVITEIT

Ook zijn vriendin Monica Geuze vindt het lastig dat hij altijd negatief in het nieuws is, omdat ze weet dat hij anders is dan de meesten denken. Maar Lil' Kleine beseft dat die arrogante uitstraling ook wel nodig was om te zijn waar hij nu is.

''Misschien had ik dit allemaal niet als ik me niet zo zou profileren. Ik weet van mezelf dat mijn hart op de goede plek zit.''

Kwetsbaar

Een harmonieus gezinsleven heeft de rapper niet gehad. Hij heeft een problematische relatie met zijn moeder, maar de band met zijn vader is altijd heel sterk geweest. Hij lijkt de enige persoon die de kwetsbare, zachte kant van Lil' Kleine naar boven kan halen.

XTC in de koffie

In de puberteit veranderde Lil' Kleine in een onhandelbaar kind. Samen met Linda bezoekt hij zijn oude school, een speciaal instituut voor probleemkinderen. Jorik vertelt over de dagelijkse gevechten, de XTC die in de koffie van de leraren werd gedaan en hoe hij aan zijn armen en benen de school werd uitgetild door de leraren.

klein Ettertje

Ondanks dat het zo'n moeilijke jongen is geweest, is zijn vader enorm trots. De behoefte aan aandacht zal er altijd blijven, maar zijn vader is allang blij dat hij die aandacht niet meer op straat zoekt.

''Ik ben z'n vader en moeder tegelijk. Hij heeft het vroeger zwaar gehad. Hoe een ettertje hij ook is, ik blijf altijd van hem houden.''

Angst voor mislukking

Zijn vader vertelt dat hij op zijn vierde al zei dat hij bekend en rijk wilde worden. Die drang naar succes is er nog steeds. Zijn grootste angst is niet om dood te gaan, maar om ineens arm of niet meer succesvol te zijn.

''Bekend zijn betekent voor mij succesvol zijn. Een man is aantrekkelijker als hij succesvol is.''

Leukemie

Al het werk dat hij heeft verricht om dit succes te bereiken, kwam niet uit het niets. Tot zijn vierde had Lil' Kleine leukemie. Hierdoor besefte hij dat er meer is dan het gewone leven: je kan alles worden wat je wil. En daar heeft hij voor gestreden.

''Het was wel heftig. Het was leven of dood. Misschien is het cliché om te zeggen, maar alles gebeurt met een reden.''

tijd voor Verandering

De harde versie van Lil' Kleine lijkt een businessmodel op zich. Zijn zachtere kant tonen blijft daarom lastig, behalve als zijn vader in de buurt is. De stap zetten om de gevoelige Jorik meer te laten zien, is niet makkelijk gezet. Hij betwijfelt of zijn publiek daar wel op zit te wachten, maar hij gaat het proberen.

''Ik ga veranderen. Je kan niet altijd naar de tering gaan en denken dat alles om jou draait.''

Ster advertentie
Ster advertentie