Naar homepage
Up 2 Date

Kanye vereeuwigd met gouden 'Jezus' standbeeld

  1. Newschevron right
  2. Kanye vereeuwigd met gouden 'Jezus' standbeeld

In Los Angeles is een gouden standbeeld van Kanye West onthuld in de vorm van Jezus. Het standbeeld heeft een kroon van dorens, draagt Yeezy 350 sneakers en gouden kettingen.

Aan het eind van de uitgestrekte armen zijn er spijkers geslagen door zijn gebalde vuisten. En een bescheiden lendendoekje bedekt zijn edele delen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Plastic fantastic

Het kunstwerk is gemaakt door de populaire street artist Plastic Jesus. Hij heeft zich voor het glinsterend werkje laten inspireren door het Oscarbeeldje en heeft het de titel 'False idol' gegeven. Aan Billboard vertelt hij:

"Als fotojournalist heb ik het zo vaak zien gebeuren dat we iemand ophemelen tot een idool, bijna een god-achtig figuur. (...) Als deze personen dan laten zien dat zij menselijk zijn en ze maken een fout op één of andere manier, dan nagelen we ze aan het kruis in de media."

Trump

Het is niet voor het eerst dat Plastics werk in opspraak komt. Eerder bouwde hij als protest een betonnen muur met prikkeldraad om de Hollywoodster van Donald Trump heen. Compleet met 'geen toegang'-bordje.

Ook zit hij achter de 'No Trump Zone'-verkeersborden.

'False idol' is vanaf komend weekend te bezichtigen tijdens de expositie Anesthesia: The Art of Oblivion in L.A.

Ster advertentie
Ster advertentie