Naar homepage
Up 2 Date

Kabinet weigert heropenen sportscholen, ondanks brandbrief sector

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet weigert heropenen sportscholen, ondanks brandbrief sector

Het kabinet is niet van plan om de sportscholen op korte termijn te heropenen. De fitnessbranche kwam met een brandbrief aan de regering, waarin zij stelde dat een groot deel van de sportscholen inmiddels "technisch failliet" is. Demissionair minister van Sport en Medische Zorg Tamara van Ark nam deze brandbrief vandaag in ontvangst, maar bood de sector helaas niet het antwoord waar zij op hadden gehoopt.

'Kan niets beloven'

Van Ark heeft begrip voor de zorgen vanuit de sector, maar laat weten "niets te kunnen beloven". Volgens ANP vertelde de demissionair minister het volgende: "Binnensport is op zich niet gevaarlijk. Je kunt binnen bij een sportschool of een vereniging afspraken maken. Alleen het totaal aantal mensen dat sport is zo groot dat dat op zich een risico is voor contacten. Daar zit het probleem en niet bij de sport zelf."

'Kleine stapjes'

De VVD-politica benadrukt dat de ruimte die er is om te versoepelen verdeeld moet worden onder alle sectoren. In het geval van sport heeft het kabinet er nu voor gekozen om met het toestaan van buitensport te beginnen. "Als er straks meer ruimte komt, moeten we die ook weer verdelen. En dat gaat met kleine stapjes", sluit ze af.

Sportscholen smeken om heropening

In de brandbrief riep de fitnessbranche het kabinet op om een snelle heropening te laten plaatsvinden. Han de Hair, voorzitter van Vereniging van Exclusieve Sportcentra, is woedend."Het is niet uit te leggen dat fastfoodketens, slijterijen en snoepzaken door het kabinet als essentieel worden gezien, maar sportscholen niet".

Ster advertentie
Ster advertentie