Up 2 Date

Nieuwe hoop voor sportscholen na 'goed overleg' met minister

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe hoop voor sportscholen na 'goed overleg' met minister

De minister van Medische Zorg en Sport, Martin van Rijn, heeft vandaag gesproken met vertegenwoordigers van de sportscholenbranche. De minister omschrijft het als een 'goed gesprek' en geeft aan dat het kabinet bereid is om te kijken naar extra maatregelen die de vestigingen kunnen nemen tegen de verspreiding van het virus.

1 September

Volgens de huidige planning mogen sportscholen pas weer op 1 september opengaan. Die beslissing leidde tot woeste reacties van sportschoolhouders- en bezoekers. Tijdens het video-overleg legde de branche uit hoe zij met extra stappen de risico's enorm kunnen verminderen. Daarbij moet volgens hen gedacht worden aan "de intensiteit van het sporten", de hoeveelheid mensen die worden toegestaan in een sportschool en het aantal aanwezige apparaten. Ook moet er thuis worden gedoucht en omgekleed.

Volgende stap

De minister verwacht deze of volgende week de lijst met aanvullende maatregelen van de branche te ontvangen. Op basis daarvan zal hij advies vragen aan het OMT, het deskundigenteam dat het kabinet adviseert. Wanneer hij de sportscholen dan meer duidelijkheid kan geven, kon hij niet zeggen, maar het zal niet voor 1 juni zijn, verklaarde hij.

Ster advertentie
Ster advertentie