FunX

Chris (30): "Ik wil anderen motiveren om verstandiger te fitnessen"

  1. Newschevron right
  2. Chris (30): "Ik wil anderen motiveren om verstandiger te fitnessen"

"Iets meer dan een jaar geleden werd er bij mij een chronische darmziekte geconstateerd. Ik had vaak buikpijn, moest steeds vaker naar de wc en had last van diarree. Ik heb toen onderzoeken laten doen en naast de darmziekte kwam er ook uit dat ik lactose intolerant ben. Ik dacht: ik ga naar het ziekenhuis en het komt wel goed. Maar dat was niet zo. De medicijnen die ik kreeg, hielpen namelijk niet. Die werkten alleen bij mensen die de tegenovergestelde klachten hebben.

In die periode ben ik zo'n tien kilo afgevallen. De hele situatie had veel impact op me. Ik was destijds clubmanager bij een sportschool, maar door mijn ziekte kon ik een tijdje niet werken. Dat was heftig en ik kwam in een downperiode. Daar wilde ik niet te lang in blijven hangen. Op een gegeven moment dacht ik: weet je wat? Ik ga het zelf proberen. Ik deed research en besloot te stoppen met zuivelproducten. Later ging ik ook andere dierlijke producten zoveel mogelijk mijden. Dat was lastig, want ik hou echt van kaas!

Langzaam ging het toen steeds een beetje beter. Het ging wel met vallen en opstaan, want het is lastig om producten te skippen die je jarenlang dagelijks eet. Het is kut dat het gebeurd is, maar toch ben ik - hoe raar het ook klinkt - dankbaar. Het heeft me namelijk doen beseffen dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Ik kijk nu kritischer naar dingen in het leven.

Door dat besef ben ik ook de movement ‘Train hard but train smart’ begonnen. Fitness is namelijk steeds populairder geworden, vooral onder jongeren. Daar ben ik blij om, maar aan de andere kant vind ik het jammer er zoveel misleidende informatie verspreid wordt. Jongeren gaan dan een voorbeeld nemen aan iemand die bijvoorbeeld al elf jaar traint, maar zo werkt het niet. Op mijn manier wil ik daarom laten zien dat je je beter eerst met de basics kan bezighouden. Ik wil duidelijk maken dat het leuk is om hard te gaan in de gym, maar dat je dit wel verstandig moet doen. Je hebt maar één lichaam.

Een tijdje geleden postte ik het verhaal over mijn darmziekte op Instagram. Ik kreeg superveel reacties van mensen die hetzelfde hebben, maar er nooit voor uit durfden te komen. Ze herkenden zich in mijn verhaal en dat vind ik mooi. Ik hoop dat ik veel mensen op een positieve manier kan inspireren en motiveren om een stap dichter bij hun doel te komen."

- Chris (30)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie