Up 2 Date

Awni (34) uit Den Haag reist naar Gaza om familie te steunen en mensen te helpen

foto: NOS
  1. Newschevron right
  2. Awni (34) uit Den Haag reist naar Gaza om familie te steunen en mensen te helpen

Awni uit Den Haag heeft een reis afgeleid die niet zonder risico's is: via Egypte is hij naar het noorden van Gaza gereisd. DIt allemaal om zijn familie te steunen tijdens de situatie in Palestina.

TIJD VOOR ACTIE

Awni komt oorspronkelijk uit Gaza, maar kwam met een studiebeurs naar Nederland. De bombadementen door het Israelische leger troffen ook Awi’s familie, waarna de vrouw van zijn broer zelfs overleed. Hierdoor voelde Awni de drang om actie te ondernemen.. "Haar kinderen moeten nu verder zonder hun moeder, zonder degene die zij het meest lief hebben," vertelt Awni aan de NOS.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GRENS DICHT

Awni moest door gebieden reizen waarvoor een code rood reisadvies geldt, en de toegang tot Gaza vanuit Egypte was al onzeker. Ondanks dit heeft hij vastberaden doorgezet en is het hem gelukt om zijn familie op te zoeken. Awni slaagde er als een van de weinige in om toch Gaza binnen te komen. Daar verblijft hij via een fixer in een vluchtelingenkamp met zijn familie. De NOS maakte op locatie een korte reportage van Awni. Via zijn Instagram kan je in de gaten houden waar Awni zich mee bezighoudt in Gaza.

CROWDFUNDING

Met zijn crowdfundingcampagne heeft Awni al veel geld kunnen inzamelen om noodhulp te bieden. Samen met lokale hulporganisaties en lokale NGO's, wilt hij een vrachtwagen kunnen vullen met hulpmiddelen voor de Palestijnse bewoners.

Ster advertentie
Ster advertentie