Up 2 Date

Haagse politieagent blijkt mol te zijn van drugsbende

  1. Newschevron right
  2. Haagse politieagent blijkt mol te zijn van drugsbende

Een politieagent uit Den Haag, blijkt een mol te zijn die alles doorspeelt aan een drugsbende. De 28-jarige man heeft informatie gedeeld met de dieven op het moment dat het politiekorps informatie kreeg over de locatie van een hennepplantage.

hennepdieven

De politiemol belde dan een contactpersoon zodat de bende snel zelf naar de hennepplantage kon gaan om daar de drugs te stelen. De man wordt nu verdacht van corruptie, schending van het ambtsgeheim, het medeplegen van inbraken en deelname aan een criminele organisatie.

extra grote klap

Het is een extra grote klap voor de Haagse politiekorps omdat de politieagent juist in het zonnetje werd gezet. Als man van Marokkaanse afkomst werd hij gezien als modelagent. Hij werd gehuldigd door zijn bazen en kreeg extra beloning voor zijn goede werk.

Zijn aanhouding zorgt ervoor dat de politie in een ongemakkelijke positie wordt geplaatst omdat zij nu juist bezig zijn om meer jongeren van diverse culturele achtergronden te werven. Politie en justitie zijn nu bang dat politiekorpsen minder snel Marokkaans-Nederlandse politiemannen aannemen.

Ster advertentie
Ster advertentie