Up 2 Date

Vrouwen lastiggevallen tijdens Grand Prix in Zandvoort: 15 uiteenlopende meldingen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vrouwen lastiggevallen tijdens Grand Prix in Zandvoort: 15 uiteenlopende meldingen

The Orange Army vierde dit weekend feest in Zandvoort, want Max Verstappen won de eerste plaats bij zijn thuiswedstrijd tijdens de Grand Prix. Helaas was de uitzinnige menigte niet voor iedereen leuk. Zo werden vrouwen op verschillende manieren lastiggevallen door voornamelijk dronken mannen.

Bierdouche tot betastingen

Svenja Tillemans, voorzitter van de F1-vrouwenfanclub, vertelt aan Hart van Nederland dat zij van vijftien vrouwen berichten kreeg. "Dat ging van het ontvangen van een bierdouche tot betastingen. Er werd door dronken mannen ook in de kont of borsten van vrouwen geknepen om zo voor te dringen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Geniet er van"

Tillemans vertelt dat veel vrouwen te horen kregen dat ze niet zo moesten zeuren en juist moesten genieten van de aandacht die zij kregen. "Nou, zo werkt het natuurlijk niet," benadrukt ze nog eens. Ze adviseert vrouwen die in dit soort onaanvaardbare situaties terechtkomen om daders erop aan te spreken. "Laat maar zien hoe vervelend ze zijn. En als het echt ernstig is: meteen naar de politie."

Speciaal SOS-nummer

Hoewel een woordvoerder van het circuit in Zandvoort zich niet in de hoeveelheid meldingen herkent, is hij na de situatie in Oostenrijk wel van mening dat elk geval van grensoverschrijdend gedrag er een te veel is. "We hebben een speciaal SOS-nummer gecommuniceerd op de borden. Als mensen overlast ervaren en dat nummer bellen, komen we in actie. We hebben ook de socials in de gaten gehouden en contact gezocht met mensen die zeiden te zijn lastiggevallen. Met sommigen is dat inmiddels gelukt."

Ster advertentie
Ster advertentie