Up 2 Date

Moeder Summer de Snoo (9) reageert op kritiek dochters modellencarrière

  1. Newschevron right
  2. Moeder Summer de Snoo (9) reageert op kritiek dochters modellencarrière

Ze is nog maar negen jaar, nu al een veelgevraagd model en ze wordt zelfs de nieuwe Doutzen Kroes genoemd: Summer de Snoo. Het jonge Rotterdamse meisje kwam vorige week in het nieuws toen ze bekendmaakte dat ze een driejarig contract aangeboden heeft gekregen in New York. Dat is hartstikke leuk en indrukwekkend, maar er kwam ook veel kritiek die vooral gericht was aan haar ouders. Is ze niet veel te jong om naar New York te verhuizen voor een internationale modellencarrière? Summer en haar moeder Jessica reageerden bij Jinek op de kritiek.

Niet aan zien komen

"Mensen oordelen natuurlijk op wat ze zien en horen op televisie. Maar er is nooit aan ons gevraagd hoe het precies zit, wie Summer precies is. We hebben onze eigen mening niet eens kunnen geven", aldus moeder Jessica die de stortvloed aan negatieve reacties niet aan had zien komen. "Zij weten niet hoe zij is. Je ziet reacties staan van: ze moet lekker in de zandbak spelen of van de glijbaan af. Maar dat wil zij niet.”

Niet lang werken

Volgens Jessica is de modellencarrière van Summer niet opeens professioneler, alleen omdat ze naar New York gaan. "Ze is al een tijdje bezig en als we naar Amerika gaan, zien mensen dat als professioneel, maar het is eigenlijk een fotoshoot zoals ze ook in Nederland zou krijgen." Jessica stelt iedereen gerust dat Summer heus geen zeventig uur per week zal werken en in Amerika ook gewoon naar school en voetbaltraining zal gaan.

Ook Summer, die zelf haar reacties niet meer leest, weet zeker dat ze nog genoeg kind zal kunnen zijn. "Ze weten dat ik nog zo jong ben, dus ze weten ook dat ik nog gewoon op mijn Nintendo speel."

Ster advertentie
Ster advertentie