Up 2 Date

VIDEO: Is de 21-jarige Laura H. terrorist of slachtoffer?

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Is de 21-jarige Laura H. terrorist of slachtoffer?

De 21-jarige Laura H. vluchtte met twee jonge kinderen vanuit IS-gebied terug naar Nederland. Hier werd ze opgepakt en zit ze nu al een jaar vast op verdenking van terrorisme. Volgens haar vader is dit onterecht. Woensdagavond deed hij, Eugène H. voor het eerst zijn verhaal in EenVandaag.

"Laura wordt door justitie neergezet als 's lands grootste terroristische dreiging. In werkelijkheid is ze een meisje van 21, met twee kinderen die haar heel hard nodig hebben om trauma’s te verwerken.”

Terrorist?

Eugène hielp zijn dochter met buitenlandse experts om te ontsnappen uit Irak. In juli 2016 komt ze na een zenuwslopende ontsnapping aan op Schiphol.

“De AIVD, de staatssecretaris, het OM en de recherche: ze waren vanaf haar vertrek naar het kalifaat op de hoogte. Dat wist Laura ook. Ze heeft echt geen slechte bedoelingen. En nu zit ze vast in de EBI, tussen de terroristen waar ze juist voor is gevlucht!”

Onschuldig

Ondanks dat Eugène zijn dochter verdedigt, trekt justitie haar onschuld in twijfel. Donderdag staat zij opnieuw voor de rechter die moet gaan oordelen: is Laura teruggekomen met de opdracht om een aanslag te plegen of is zij slachtoffer van haar gewelddadige man, Jihadstrijder Ibrahim I.?

Ster advertentie
Ster advertentie