FunX Rotterdam

Reggery Gravenbeek zat zeven jaar vast en maakt nu film over zijn verleden als drugsdealer

  1. Newschevron right
  2. Reggery Gravenbeek zat zeven jaar vast en maakt nu film over zijn verleden als drugsdealer

De Rotterdamse Reggery Gravenbeek zat bijna zeven jaar in de gevangenis wegens het dealen van drugs. Nu heeft hij een film gemaakt over de ongeschreven regels van de straat. De film, De Druk, gaat op 26 oktober in première in Theater Zuidplein. Hij schoof aan bij Felicity in Jouw Stad Rotterdam om te praten over zijn verleden op straat en de aankomende film.

Teleurstellingen

Op zijn achttiende begon Reggery met het dealen van drugs. Hoewel het hem nooit letterlijk werd gevraagd, rolde hij er wel als vanzelf in. Hij wijdt het zelf aan zijn jonge leeftijd en de vele teleurstellingen waarmee hij te maken kreeg.

''Het was eigenlijk een samenloop van omstandigheden. Ik kon niet zo goed omgaan met teleurstellingen. Ik dacht: fuck de wereld, waardoor ik vatbaar werd voor verleidingen.''

Eigen drugs

Reggery begon als een dealer op de hoek, maar al snel tilde hij zijn deals naar een hoger niveau. Om veel geld te kunnen verdienen, volgde hij altijd één gouden regel: gebruik zelf nooit!

''Ik ben nooit in de verleiding gekomen. Ik heb gezien wat het met anderen heeft gedaan: ik heb al veel gevallen drugsdealers gezien.''

Arrestatie

In zijn periode als drugsdealer was Reggery nog jong en naïef en was hij eigenlijk nooit bang om opgepakt te worden. De arrestatie kwam dan ook totaal onverwacht.

''Om zes uur 's ochtends werd de deur opengetrapt. Voordat ik kans had om te beseffen wat er gebeurde, stonden ze al binnen en stond ik onder schot. Ik werd geblinddoekt afgevoerd, echt gênant.''

Stempel

Reggery raakte na zijn vrijlating bevriend met regisseur en producent André Pijnappel, met wie hij uiteindelijk De Druk maakte. Een film over de ongeschreven wetten van de straat, maar wat zijn die eigenlijk? Volgens Reggery zijn er twee hele belangrijke regels.

''Snitch niet. En als iemand je iets aandoet, kom voor jezelf op.''

Schuldgevoel

Reggery is erg open over zijn verleden als drugsdealer. Felicity gaf daarom de kans aan FunX-luisteraars om vragen te stellen aan de ex-drugsdealer. Wat was het engste wat hij ooit meemaakte? Had hij een band met zijn vaste klanten? En voelde hij zich wel eens schuldig?

''Het is puur zakelijk, sommige klanten vond ik wel flex, maar het gaat om geld. Ik zag sommige mensen wel achteruit gaan. Maar als ik het niet verkocht, verkocht iemand anders het wel.''

Ster advertentie
Ster advertentie