FunX

Cindy was op haar tiende al drugsverslaafd: "Op mijn elfde nam ik mijn eerste lijntje coke"

  1. Newschevron right
  2. Cindy was op haar tiende al drugsverslaafd: "Op mijn elfde nam ik mijn eerste lijntje coke"

Op 26 juni is het Internationale Antidrugsdag. Op deze dag wordt er stilgestaan bij de negatieve gevolgen van drugsgebruik. Iemand die hier alles over kan vertellen is de 27-jarige Cindy. Zij deelde bij Morad & Shay het bizarre verhaal over haar drugsverslaving die begon toen ze nog maar tien jaar oud was.

Wiet, Cocaïne en XTC

Cindy was tien toen ze begon met blowen, op haar elfde nam ze al haar eerste XTC-pil en in dat jaar snoof ze ook haar eerste lijntje coke. Toen ze vijftien jaar oud was, kwam ze in aanraking met loverboys en daardoor ook met het roken van cocaïne. Tegen de tijd dat ze achttien was, rookte ze fulltime cocaïne.

Leugens

Een vraag die misschien in je opkomt is: waar waren haar ouders? Volgens Cindy was het echter niet raar dat haar ouders niks doorhadden: "Ik was goed in manipuleren." Haar ouders dachten wel eens dat er dingen niet klopten, maar Cindy kwam er altijd met een leugen vanaf.

"Als mijn moeder een sigarettenpakje vond, zei ik dat ik het voor een vriendinnetje bij me moest houden"

Afkicken

Cindy moest uiteindelijk afkicken van het roken van cocaïne. Dat is haar gelukt, ze heeft al twee jaar geen harddrugs gebruikt. Het meeste moeite met stoppen had ze elke maand wanneer haar geld gestort werd: "Dan dacht ik: shit nu kan ik veel roken."

Op dit moment blowt ze nog af en toe, maar daar wil ze ook mee stoppen: "Ik heb nog nachtmerries over wat ik heb meegemaakt en als ik een jointje heb gerookt, slaap ik heel rustig."

Ster advertentie
Ster advertentie