Up 2 Date

Honderden lijken, huurmoordenaars en heftige beelden van drugsoorlog in Filipijnen

  1. Newschevron right
  2. Honderden lijken, huurmoordenaars en heftige beelden van drugsoorlog in Filipijnen

In de laatste aflevering van Trippers laat Tim Hofman de heftige realiteit zien van de drugsoorlog die in de Filipijnen gevoerd wordt. President Duterte, die sinds vorig jaar aan de macht is, wil iedereen vermoorden of gevangennemen die ook maar iets met drugs te maken heeft. Dat je daarvoor geen heftige crimineel hoeft te zijn, bewijzen de indrukwekkende beelden van het programma.

honderden lijken

Samen met zijn team loopt Tim mee met een fotograaf die elke dag vermoorde lichamen fotografeert. De man vertelt dat hij zoveel dode lichamen heeft gezien dat het ondertussen normaal geworden is. Van de meeste mensen die worden gedood door de politie, weten ze niet eens zeker of dat wel echt een dealer is. Als Tim op een plaats delict komt, blijkt de vermoordde man geen dealer te zijn maar een drugsgebruiker.

in gesprek met huurmoordenaars

De BNN-VARA-presentator krijgt zelfs twee huurmoordenaars te spreken die hun geld verdienen om mensen in opdracht te vermoorden. De man en vrouw hebben samen een gezin en doen dit om hun geld te verdienen. De opdrachten die ze krijgen komen vooral van hogergeplaatste mensen zoals politici, zakenlui en politiemannen. Klein detail: de huurmoordenaar is altijd onder invloed van drugs als hij aan het werk is. "Anders kan ik mijn werk niet doen."

Bekijk de hele aflevering hier.

Ster advertentie
Ster advertentie