Up 2 Date

Cyntoia Brown na 15 jaar vrijgelaten uit gevangenis

  1. Newschevron right
  2. Cyntoia Brown na 15 jaar vrijgelaten uit gevangenis

Het is een mooie dag voor Cyntoia Brown: ze is woensdagochtend vroeg vrijgelaten uit de gevangenis van Tennessee. Ze werd als jong meisje het slachtoffer van mensenhandel en kwam op haar zestiende in de gevangenis toen ze een man vermoordde die haar betaald had voor seks. Dit gebeurde volgens haarzelf uit zelfverdediging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

vrijlating

Brown werd in 2004 ondanks haar jonge leeftijd berecht als volwassene en werd daarom veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Nadat haar zaak in 2017 weer boven water kwam en massale aandacht van een paar celebs kreeg, besloot de gouverneur van Tennessee haar gratie te verlenen. Nu is de vrouw, die in de gevangenis haar HBO-diploma haalde, na vijftien jaar eindelijk vrij. "Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen te gebruiken om andere misbruikte vrouwen en meisjes te helpen", laat Cyntoia weten in een verklaring.

moord

Cyntoia kwam op zestienjarige leeftijd in de handen terecht van een pimp, Kutthroat, en werd slachtoffer van mensenhandel. Op diezelfde leeftijd ging het meisje mee naar het huis van de 43-jarige Johnny Allen, die haar 150 dollar wilde betalen voor seks. Cyntoia was al snel bang, nadat Allen al zijn wapens aan haar liet zien. Toen ze in bed lagen, wilde ze niet meewerken en toen de man onder het bed naar iets greep, schoot ze hem dood met het wapen dat ze in haar tas had. Cyntoia dacht dat hij haar wilde vermoorden.

Ster advertentie
Ster advertentie