Up 2 Date

'Studenten mogen alleen tussen 11.00 en 15.00 uur met het OV reizen'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Studenten mogen alleen tussen 11.00 en 15.00 uur met het OV reizen'

Het is nog altijd onduidelijk wanneer studenten weer naar school kunnen, maar ondertussen voert het kabinet wel al gesprekken over hun OV-gebruik. De regering heeft het liefst dat studenten niet in de spits gaan reizen.

Buiten de spits

De Vereniging Hogescholen is momenteel in onderhandeling daarover met het kabinet. Een woordvoerder laat aan ANP weten dat er wordt gekeken naar een tijdslot tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Alleen op deze tijden zouden studenten gebruik mogen maken van het openbaar vervoer. De hogescholen en onderwijsinstellingen zullen hun roosters vervolgens aanpassen aan deze tijden.

Belasting OV

Het kabinet en de vereniging hopen zo dat de druk op het OV niet teveel toeneemt. "Het uitgangspunt is dat studenten het ov niet belasten", stelt een woordvoerder van de vereniging. "Scholen moeten hier dan ook met regionale vervoerders over in gesprek kunnen."

Hervatting studie

De verwachting is dat de afspraken op 20 mei definitief zullen worden gemaakt. De reistijden zijn nog onder voorbehoud, maar dat studenten buiten de spits moet reizen staat vast. Het kabinet hoopt dat studenten vanaf 15 juni weer bepaalde onderwijsonderdelen kunnen hervatten, zoals tentamens.

Ster advertentie
Ster advertentie