Up 2 Date

Dappere peuter redt broertje (1) nadat moeder omkomt bij auto-ongeluk

foto: The Ouachita County Sheriff’s Office
  1. Newschevron right
  2. Dappere peuter redt broertje (1) nadat moeder omkomt bij auto-ongeluk

Twee kinderen zijn levend gevonden nadat ze een autocrash overleefden waarbij hun 25-jarige moeder om het leven kwam. De twee kinderen van 1 en 3 zaten dagen vast in de auto zonder eten en drinken. Uiteindelijk lukte het de peuter om uit de auto te ontsnappen en hulp te zoeken.

Melding

Op maandagochtend kwam er bij de politie in Camden, Arkansas een melding binnen dat er een jongetje alleen over de weg aan het lopen was. Ze vonden het jongetje met schrammen en sneeën over zijn lichaam. De agenten brachten hem naar het bureau en startten meteen een onderzoek naar wie het kind was en waar hij vandaan kwam.

De politieagenten plaatsten een foto op Facebook met de vraag of iemand het jongetje kon identificeren en kort daarna werd duidelijk dat het om de 3-jarige Kylen Holliman ging. Hij, zijn broertje en zijn moeder waren al dagen vermist.

Onderzoek

Vervolgens werd een onderzoek gestart op de plek waar het gezin voor het laatst gezien was. In een nabijgelegen ravijn - compleet uit het zicht van iedereen die op de weg rijdt - vonden ze uiteindelijk de gecrashte auto. Het lichaam van de moeder werd net buiten de auto gevonden.

Baby

In de auto, die helemaal op zijn zijkant lag, vonden de agenten Kylens broertje. De baby van één zat in de gordels van het babyzitje en leefde nog. Hij werd meteen uit de auto bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Politieagent Greeley vertelt erover aan People Magazine: "Je kon zien dat hij gewoon blij was dat er iemand was. Het maakte niet uit dat het een complete vreemde was, we hebben hem de liefde gegeven die hij nodig had."

Held

Volgens Greeley was Kylen na de crash uit zijn kinderzitje gekomen om vervolgens door een open raam naar buiten te klimmen. Vervolgens heeft hij zich een weg gebaand door een met bosjes begroeide heuvel. Uiteindelijk is hij op een kleine 300 meter van het ongeluk gevonden.

"Als hij niet uit de auto was geklommen, was het een vreselijke situatie geweest en waren er waarschijnlijk drie doden gevallen. (...) In de elf jaar dat ik dit werk doe, heb ik nog nooit zoiets tragisch en wonderbaarlijks tegelijkertijd gezien. Het is tragisch dat de moeder omgekomen is, maar niets minder dan een wonder dat het de jongen is gelukt om uit de auto te ontsnappen. Uiteindelijk is de jongen een held die zijn broertje gered heeft."

Ster advertentie
Ster advertentie