Up 2 Date

R. Kelly moet geld van zijn gevangenisrekening afstaan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly moet geld van zijn gevangenisrekening afstaan

De Amerikaanse zanger R. Kelly (55) moet 28.000 dollar (bijna 28.000 euro) van zijn bankrekening in de gevangenis opgeven, zo heeft de rechter besloten. Zijn gevangenisgeld moet worden gebruikt om zijn openstaande boetes van bij elkaar 140.000 dollar (ruim 139.000 euro) en mogelijke schadevergoedingen voor de slachtoffers te betalen.

Boetes

De rechter had de boetes opgelegd nadat ze de zanger in juni tot 30 jaar celstraf had veroordeeld voor seksueel misbruik van minderjarigen. Onder de 140.000 dollar valt een boete van 40.000 dollar (ruim 39.000 euro) voor een fonds van slachtoffers van mensenhandel, zo meldt The Washington Post.

Geen snacks

R. Kelly wil het geld van zijn bankrekening in de gevangenis, waarmee hij bijvoorbeeld snacks kan kopen, niet opgeven. De rechter heeft de directie van de gevangenis tien dagen de tijd gegeven om het geld buiten R. Kelly om toch over te maken naar de rechtbank van New York.

Het geld op R. Kelly zijn gevangenisrekening laat zien hoe sommige gevangen in staat zijn veel eigen geld achter de tralies te houden, terwijl ze hun boetes of schadevergoedingen niet betalen.

Ster advertentie
Ster advertentie