Up 2 Date

Facebook, Instagram en Whatsapp weer bereikbaar na urenlange storing

foto: Primakov (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Facebook, Instagram en Whatsapp weer bereikbaar na urenlange storing

Facebook, Instagram en WhatsApp kampten maandagavond met een wereldwijde storing, maar na bijna zes uur waren de apps langzaamaan weer te gebruiken. Iets voor middernacht was de verbinding enigszins hersteld.

'Grootste storing ooit'

Het gebeurt heel af en toe dat de apps, die allemaal eigendom van Facebook zijn, te maken krijgen met storingen. Die worden normaal gesproken vrij snel opgelost, maar de storing van gisteren was next level. De website Downdetector, vergelijkbaar met het Nederlandse Allestoringen.nl, sprak op Twitter zelf van 'de grootste storing' die de website ooit heeft waargenomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verklaring

De storing begon tussen 17.30 uur en 17.45 uur. Pas net voor middernacht begonnen de apps het rustig aan weer te doen. In een verklaring laat Facebook weten dat er bij aanpassingen van de apps fouten zijn ontstaan. Zo konden de servers niet langer met elkaar communiceren door een verkeerde instelling in het routersysteem van Facebook.

Excuses

In een tweet bood Facebook excuses aan voor de urenlange storing. "Aan de enorme community van mensen en bedrijven over de hele wereld die van ons afhankelijk zijn: het spijt ons. We hebben hard gewerkt om de toegang tot onze apps en services te herstellen."

Facebook zegt daarnaast dat het geen tekenen heeft dat er ook persoonlijke data van gebruikers zijn gelekt door de storing.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie