Up 2 Date

Musk wil Twitter niet meer kopen, Twitter dreigt met rechtszaak

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Musk wil Twitter niet meer kopen, Twitter dreigt met rechtszaak

Het lijkt erop dat Elon Musk Twitter toch niet meer gaat overnemen voor 44 miljard dollar. Dat blijkt uit een brief die zijn advocaten hebben geschreven aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Spamaccounts

De aanleiding voor de brief is de onduidelijkheid over het aantal spamaccounts op het socialmediaplatform. Volgens Musk blijft Twitter maar vaag over hoeveel van dat soort neppe accounts op het platform bestaan. Hoewel Twitter altijd heeft beweerd dat het percentage spamaccounts onder de 5 procent ligt, gelooft Musk daar vrij weinig van.

De Tesla-baas is ervan overtuigd dat het aantal nepaccounts hoger ligt en eist bewijs van Twitter. Dit is belangrijk voor Musk, omdat het aantal nepaccounts van invloed is op de winstgevendheid van Twitter. Spamaccounts reageren namelijk niet op advertenties. "Twitter lijkt valse en misleidende verklaringen afgelegd te hebben, waarop Musk vertrouwde bij het aangaan van de overeenkomst", aldus de advocaten van Musk.

Reactie Twitter

Het Twitter-bestuur houdt voet bij stuk en laat in een reactie weten dat het Musk aan de overeenkomst zal houden. "Het Twitter-bestuur is vastbesloten om vast te houden aan de prijs en voorwaarden die we met de heer Musk zijn overeengekomen. We zijn van plan juridische actie te ondernemen om de fusieovereenkomst af te dwingen", zegt Bret Taylor, de voorzitter van de raad van bestuur van Twitter, in een tweet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie